BEMUTATKOZÁS

Korcsok Dávid vagyok, agrármérnök. Tanulmányaimat a SZTE mezőgazdasági karán, növénytermesztő szakirányon végeztem. Mindig is fontos volt számomra a természet, értékesnek tartom az állat-és növényvilágot egyaránt. Azt gondolom, hogy a mezőgazdaság területén is fontos a természeti értékek tisztelete és védelme, ezért tevékenykedem jelenleg biogazdálkodóként. Édesanyám szintén agrármérnök, illetve gyógynövény ismerő-és felhasználó szakmérnök, így kettőnk tudását alkalmazva vezetjük gazdaságunkat.

Családommal együtt már 2009 óta biobodzát termesztünk Telekgerendáson, illetve Csorváson, melyet a Biokontroll Hungária Kft. rendszeresen ellenőriz. Összesen közel 7 hektáron végezzük a bodza termesztését: az ültetvények karbantartását, a fák metszését, a bodzavirág-és bodzabogyó szüretelést, illetve annak feldolgozását is mi magunk végezzük.

Az első termőévekben csak a bodzabogyót értékesítettük, ám idővel felhalmozódtak a tapasztalataink, egyre nagyobb tudásra tettünk szert a feketebodza jótékony hatásaival kapcsolatban, ezért szerettünk volna valami újat és különlegeset alkotni belőle. 2016-ban azzal kezdtünk kísérletezni, hogy ivólevet készítsünk a bodza bogyójából. Eleinte csak családi és ajándékozási célra készült, ám végül olyannyira népszerű lett, hogy 2017-től már értékesítési célra is készítettünk, Bodza Bogyó Nektár névvel, natúr és almás verzióban. A fogyasztóink visszajelzései alapján, illetve saját alkotóvágyunkból merítve bővíteni kezdtük a kínálatunkat. 2019 óta bodzaszörp és bodzalekvár készítéssel is foglalkozunk, melyet a saját kertünkben termesztett gyümölcsökkel gazdagítunk. Jelenleg a bodza bogyójából Bodzabogyó-körte lekvárt, Bodzabogyó-alma lekvárt és Bodzabogyó-szilva lekvárt készítünk, illetve Bodzabogyó szörpöt. A bodza virágából pedig Bodza Virág Szörpöt és Menta Bodza Szörpöt készítünk.

Kínálatunk sajátossága, hogy a Bodza Bogyó Nektár natúr és almás változatát hőkezeléssel tartósítjuk, ezért ez a két termékünk cukor-és tartósítószer mentes, így a jótékony hatásait akár cukorbetegek, daganatos betegek, vagy gyulladásos megbetegedéssel küzdők is megtapasztalhatják, illetve azok is, akik számára fontos a cukormentes, természetes alapanyagokból készült étrend. A szörpjeinket és lekvárjainkat hagyományos módon, répacukorral készítjük, tartósítószer mentesen. Ezeket a termékeket azok számára ajánljuk, akiknek szintén fontos az egészség, de emellett nyitottak az édesebb ízekre is, vagy inkább különleges, élvezeti cikként fogyasztanák a bodzából készült termékeket.

Családi bodzaültetvényünk limitált termőképessége, illetve saját természettisztelő értékrendünk miatt nem célunk az ipari mennyiség előállítása. Mi a tudatos termesztést, a kiváló minőséget, és az elégedett vásárlókat tartjuk fontosnak. A rendszeres fogyasztóink visszajelzései és tapasztalatai a mi tudásunkat is gazdagítják, ezért azokat szeretettel várjuk és figyelemmel is kísérjük. Bízunk abban, hogy vásárlóink örömüket lelik a termékeinkben, egészséges és élvezetes árucikkeket biztosíthatunk számukra, melyeket megoszthatnak családjukkal, szeretteikkel, barátaikkal is.